سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://saba515.ParsiBlog.com
 

ادامه از صفحه اول...

گزینه‌های راهبردی ایران در حال تحول هستند    ? 

– برخی از تحلیل‌گران پیشنهاد تلاش برای ایجاد شکاف در میان «دستگاه امنیتی و جامعه علویان سوریه» و «حکومت اسد» را مطرح ساخته‌اند. درحالی‌که چنین رویکردی معقول به نظر می‌رسد، ایالات متحده باید بپذیرد که شانس [موفقیت] چنین اقدامی اندک است. گذر زمان و میزان کشتارها [پذیرش] این تصور را که سوریه پس از اسد از «تمهیدات انتقام‌جویانه علیه جامعه علویان» تهی خواهد بود، با دشواری بیشتری همراه کرده است. با وجود اینکه شاید بسیاری از علویان از اسد حمایت نکنند و یا طرفدار او نباشند، از دست دادن بالقوه «استقلال سیاسی و اقتصادی آن‌ها» یکی از موانع کلیدی بر سر راه رویگردانی آن‌ها از [حکومت اسد] به شمار می‌رود. حتی در سناریویی که مخالفان اصلی بلندنظری‌شان را در پیروزی به اثبات برسانند، نشانه اندکی وجود دارد مبنی بر اینکه «پایگاه اسد» – و دیگر اقلیت‌هایی که از حکومت او حمایت به عمل می‌آورند- بر روی چنین برآمد مطلوبی شرط‌بندی نماید   .

– درحالی‌که رویدادهای سوریه برای ایران چالش‌برانگیز به شمار می‌روند، گزینه‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله، متحد اصلی این کشور در منطقه، در تلاش برای پرداختن به «رویدادهای سوریه» و تغییرات بالقوه در [حوزه] «توازن قدرت منطقه‌ای» در حال تحول هستند. درحالی‌که «طرح نخست» خاور نزدیکل تلاش برای حفظ حکومت اسد و شکست دادن مخالفان محلی و منطقه‌ای او می‌شود؛ علی‌الظاهر «طرح دوم» در هنگام سقوط اسد، بر روی جلوگیری از ظهور یک سوریه باثبات و تحت رهبری دولتی سنی در دمشق متمرکز می‌شود. شواهد دنباله‌داری از سال 2014 وجود دارد، مبنی بر اینکه «نیروهای قدس» وابسته به «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» به کمک «حزب‌الله» فعالانه در حال آموزش و تجهیز ده‌ها هزار «نیروی عمدتاً علوی و شیعه» [و تبدیل آن‌ها] به آنچه ظاهراً یک «جیش الشعب» و یا «ارتش مردمی» بسیار ایدئولوژیک است – که برای برداشتن فشار از روی دوش نیروهای عملیاتی ویژه و رایج سوریه و جهت مبارزه برای [دفاع از] منافع جامعه علویان و دیگر جناح‌های متحد در سوریه تشکیل شده‌اند- به سر می‌برند.

– هم‌زمان با تشدید فرسایش و اضمحلال «ساختارهای امنیتی ملی دولت سوریه»، نظامی‌کردن مبارزه برای سوریه تنها تضمین می‌نماید که «اقتصاد شبه‌نظامی» و «سپهسالاری» خصیصه‌های غالب سوریه در طی سال‌های آتی خواهند بود. «ارتش سوریه» از قبل دستخوش تحولاتی شد که در آن این نیروی نظامی به وفادارترین – و غالباً علویان- هسته خود تقلیل پیدا کرد. چنانچه «ارتش سوریه» در درازمدت از نظر ساختاری به حیات خود ادامه ندهد و یا اگر این نیروی نظامی برخی از ظواهر وجهه ملی را بازسازی نکند، چشم‌انداز انحلال «گروه‌های کثیر روبه‌رشد شبه‌نظامی و در حال نبرد در سوریه» بسیار تیره خواهد بود.

 

?تأثیر بازیگران خارجی در سوریه گسترش پیدا خواهد کرد?

– گروه‌های شورشی سوریه – که به‌احتمال بسیار زیاد از نیروهای داخلی و یا خارجی سیاسی مخالف نفوذ بیشتری دارند – ابزارهای ناکارآمدی برای سازگاری، پیشبرد و تحکیم تلاش‌های (عمدتاً غربی) در جهت تضمین کثرت‌گرایی و ثبات سیاسی در سوریه به شمار می‌روند. مجدداً، درحالی‌که بسیار از گروه‌های شورشی [نظامیان] رویگردان از ارتش را در بر می‌گیرند، بسیاری اگر نگوییم اکثریت گروه‌های شورشی در سوریه هنوز در آنچه‌که به «مبارزه‌ای ملی» مبدل شده، در سطح شبه‌نظامیانی محلی باقی می‌مانند. «این گروه‌ها» و «افراد غیرنظامی» که به چریک‌های مبارز تبدیل شدند، با مسیر درونی‌ساختن و اجرای هرگونه شکلی از «یک طرح گذار پایدار در سوریه» فاصله [زیادی] دارند. همچنین، این موضوع در عوض به پیچیدگی بیشتر قطع پایدار خصومت‌ها، ایجاد یک دولت باثبات و مشروع در دمشق و یا سوریه‌ای که فعالانه از اقلیت‌های خود حفاظت می‌کند، خواهد انجامید.

– ظهور جناح‌های اسلامی نظامی و افراطی و گروه‌های تکفیری در سوریه که همانند داعش و جبهه‌النصره با القاعده ارتباط دارند، چالش کلیدی دیگری را به وجود می‌آورد. درحالی‌که مخالفان مسلح سوریه به‌رغم اندازه روبه‌رشد خود عمیقاً چندپاره باقی مانده است، واحدهای تکفیری دسترسی بهتری به تسلیحات دارند، افرادی را که از نابرابری سرعت پیشرفت نبرد سرخورده شده‌اند، جذب می‌کنند و برای تقویت نیروهای خود با سرعت بسیار بیشتری کوشش می‌کنند. همواره حضور نیروهای ایدئولوژیک و تکفیری در جنگ داخلی سوریه، مادامی‌که جناح‌های میانه‌روتر قادر به رفع اختلافات داخلی و دسترسی به منابع بیشتر نظامی نبوده‌اند، یک چالش محسوب می‌شده است.

– با وجود اینکه گروه‌های مانند داعش مخالفان منطقه‌ای آمریکا و عربستان سعودی را – همانند اسد در سوریه، ایران و حزب‌الله- مورد تهدید قرار دادند، این مثل که «دشمن دشمن من دوست من است» در مورد گروه‌های تکفیری کوته‌فکر دارای آرمان‌های فراملی صدق نمی‌کند. در مقابل حضور چنین گروه‌هایی در خاور نزدیک مصداق [این گفته] «دشمن، دشمن من نیز دشمن من است» است. حکومت اسد و ایران هیچ‌یک از [کشورهای شرکت‌کننده] در «بیانیه [اجلاس] جده» در 11 سپتامبر 2014 که مجموعه‌ای از دولت‌های حوزه خاور نزدیک و منطقه [خاورمیانه] را به‌منظور مبارزه با گسترش داعش گردهم می‌آورد، به شمار نمی‌روند. هرچند آمریکا و ایران و همچنین مصر، اسرائیل، اردن، لبنان، کشورهای عضو «شورای همکاری خلیج فارس» و ترکیه جداگانه، در کنار یکدیگر و یا با اذعان به داشتن اختلافات، همه‌وهمه به مبارزه با تهدید ناشی از گسترش [نفوذ] گروهایی مانند داعش به مناطق خارج از کنترل دولت‌ها در [حوزه] خاور نزدیک نیاز خواهند داشت.

– تأثیر بازیگران خارجی هم‌زمان با «تداوم دگرگونی جنگ داخلی در سوریه» گسترش پیدا خواهد کرد. کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر و ترکیه حامیان فعال «[گروه‌های] شورشی مخالف اسد» – از جمله حمایت غیرمستقیم از برخی از عناصر افراطی‌تر در حال مبارزه با اسد – بوده‌اند. در همین اثنا، ایالات متحده و کشورهای اروپایی منشأ عمده اعمال فشار خارجی و ایجاد ائتلاف علیه حکومت دمشق بوده‌اند. درعین‌حال، روسیه، ایران و چین همچنان اعمال نفوذ خود را – در تلاش برای حفظ آنچه‌که از وضعیت موجود باقی می‌ماند- بر [حکومت] اسد حفظ می‌کنند. میان دولت‌های رقیب حامی یکی از طرفین در جنگ داخلی سوریه تفاوت فاحشی وجود دارد. هرچند همانند دیگر جنگ‌های مشابه – مانند جنگ داخلی پانزده ساله در لبنان – حمایت خارجی از طریق بازیگران خارجی رقیب برای هرگونه تلاشی جهت مشروعیت بخشیدن به «یک نظم سیاسی نوین در سوریه» حیاتی خواهد بود.

– در حال حاضر یک رهبری سنی فراگیرتر که اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا، کشورهای حوزه خلیج فارس تحت رهبری عربستان سعودی و ایران را مورد ملاحظه قرار دهد، بهترین [برآمدی] است که مخالفان بین‌المللی و منطقه‌ای اسد می‌توانند به دستیابی بدان امیدوار باشند. در بدترین حالت، سوریه بی‌ثبات باقی خواهد ماند و شاید به یک نبرد عمیق‌تر فرقه‌گرایانه منطقه‌ای کشیده شود؛ نبردی که شاید در عوض همسایگان این کشور – به‌ویژه لبنان و عراق- را در یک چرخه جنگ پروکسی منطقه‌ای درگیر نماید. هرچند قدر مسلم این است که در هر سناریویی، «نقش منطقه‌ای سوریه» به دلیل وجود سه سال ناآرامی به‌شدت تضعیف شده است.

– تداوم تحولات سیاسی و جنگ داخلی بدین معنی است که چشم‌انداز اقتصادی سوریه تنها رو به وخامت خواهد گرایید. حتی در سناریویی که در آن «بازیگران کلیدی طبقه بازرگان [طبقه متوسط]» تمامی توان خود را علیه حکومت اسد بکار می‌گیرند، هنوز فهم مشخصی از پایان ناآرامی‌ها در سال 2014 – چه در رابطه با مسیری که سوریه در حال طی کردن آن بود و چه در رابطه با بازیگرانی که زمام امور را در دست می‌گرفتند – حاصل نمی‌شود. همچنین سنجش تأثیر کمک خارجی ارائه‌شده به اسد از طرف روسیه، چین، ایران و دیگر متحدان اندک باقی‌مانده حکومت سوریه، کار دشواری است.

 

?جولانگاهی برای تداوم رقابت پروکسی و عوامل نیابتی?

هیچ‌یک از دینامیک‌هایی که به آینده سوریه شکل می‌بخشند، ساده، معین و یا قابل پیش‌بینی نیستند. همه [این دینامیک‌ها] چگونگی پیوستگی جنگ بر سر قدرت داخلی سوریه را به نقاط اختلاف منطقه‌ای گسترده‌تر میان اهل سنت و شیعیان نشان می‌دهد؛ نقاط اختلافی که کشورهای سنی حوزه خلیج فارس، ایران و آمریکا قادر به چشم‌پوشی از آن‌ها هستند. هرقدر که جنگ داخلی و بی‌ثباتی سیاسی در سوریه طولانی‌تر شود، این احتمال‌که سوریه به جولانگاهی برای تداوم رقابت پروکسی و نیابتی مبدل شود، بیشتر خواهد بود. هرچند هرگونه مداخله -سیاسی، نظامی و غیره- به‌رهبری آمریکا حتی با حمایت اعراب، ترکیه و ایران باید دامنه دودستگی منطقه‌ای میان اهل سنت و شیعیان و میزان خصومت میان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و ایران را به‌منظور تعیین مزایا و هزینه‌های احتمالی مداخله عمیق‌تر ایالات متحده در خاور نزدیک مورد ارزیابی قرار دهد.

 

?سوریه با نظامی‌کردن جامعه و گسترش نیروهای افراطی دست‌به‌گریبان خواهد بود?

هم گروه‌های مسلح مخالف و هم حکومت [اسد] و حامیانش در یک روند پرشتاب داروینیسم سیاسی درگیر هستند و تعیین اینکه چه «بازیگران کلیدی در سوریه» در طی ماه‌های آینده – چه رسد به سال 2014 و پس از آن- ظهور پیدا خواهند کرد، غیرممکن به نظر می‌رسد. هرچند، قدر مسلم این است که فارغ از زمان و احتمال سقوط [حکومت] اسد، سوریه در طی سال‌های آینده با نظامی‌کردن جامعه و گسترش نیروهای اسلامی و افراطی دست‌به‌گریبان خواهد بود. بنابراین ایالات متحده هم در دوری گزیدن از و هم در رقابت با ایران در سوریه با مشکلات فزاینده‌ای مواجه خواهد شد.

 

?بهره‌گیری از اختلافات اهل سنت و شیعیان?

این پژوهش نتیجه می‌گیرد که هرگونه ثبات ظاهری در منطقه – از زمان جنگ 1973، پایان جنگ سرد و آغاز ناآرامی‌ها در تونس، در سال 2011 – در حال حاضر به‌کلی از میان رفته و احتمالاً برای بیش از یک دهه نیز وجود نخواهد داشت. آمریکا باید تصدیق کند که هیچگونه کمک توسعه‌ای قادر به تصحیح و یا تثبیت نیروهای جمعیت‌شناختی و اجتماعی-اقتصادی بنیادینی که در طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند، نخواهد بود و اینکه شاید برای یافتن اشکالی از ثبات دهه‌ها زمان نیاز باشد. ایالات متحده نمی‌تواند از «رشد شدید فرقه‌گرایی» در منطقه‌ای که ورای خاور نزدیک – از شمال آفریقا تا افغانستان – را در بر می‌گیرد، چشم‌پوشی نماید. ایران در تلاش برای ایجاد توازن در مقابل آمریکا و متحدان منطق‌هایش، به‌کرات به [گروه‌های] وابسته فرقه‌گرا و متحدان شیعه خود روی آورده است. هرچند متحدان کلیدی ایالات متحده – مانند قطر، ترکیه و عربستان سعودی – نیز در تلاش برای شکل‌دهی به دینامیک‌ها در مصر، لبنان، سوریه و عراق و در [حوزه] توازن گسترده‌تر قدرت با ایران، به بهره‌گیری از اختلافات اهل سنت و شیعیان متوسل شده‌اند.

 

?آمریکا باید با بیشترین شمار ممکن بازیگران مختلف همکاری کند?

مناطق خارج از کنترل و یا تحت کنترل ضعیف [دولت‌ها] زمینه مساعدی را برای [ظهور] گروه‌های تکفیری سلفی روبه‌رشد – مانند داعش، جبهه‌النصره و گروه مصری انصار بیت‌المقدس- فراهم ساخته است. ممکن است حتی [حوزه] خاور نزدیک – همراه با دامنه رقابت منطقه‌ای در «حوزه خلیج فارس» – مجال بیشتری را که در آن گروه‌های تکفیری سلفی می‌توانند برای تحکیم توسعه‌طلبی خود در [حوزه] خاور نزدیک به‌دنبال اعتراضات منطقه‌ای پس از سال 2011 کوشش کنند، به دست دهد. ایالات متحده، کشورهای عربی و ایران نمی‌توانند از گروه‌هایی مانند داعش چشم‌پوشی نماید و یا از نظر راهبردی با هیچ جایی رقابت نکند. بسیاری از تصمیمات کلیدی اتخاذشده توسط ایران و کشورهای رقیبش در «حوزه خلیج فارس» در فاصله سال‌های 2015 تا 2011 با تعریف تاکتیک و نه راهبرد همخوانی دارند. تلفیق این دو رویکرد هم مخالفان مانند ایران و هم متحدان مانند عربستان سعودی را در معرض خطر یکسانی قرار می‌دهد: طوری‌که احتمالاً آمریکا در هیچ یک از این دو حالت ذی‌نفع نمی‌شود.

 

?باید کمک‌ها و تلاش‌های آمریکا به تلاش‌های اقتصادی و سیاسی پیوند داده شود?

ایالات متحده باید – برای ایجاد فضایی که در نهایت شاید به برقراری نسبی ثبات در سرتاسر خاور نزدیک کمک کند – با بیشترین شمار ممکن بازیگران مختلف همکاری به عمل آورد. این مسئله همانطور که تحلیل کشور به کشور نشان خواهد داد، تنها بخشی از این چالش به شمار می‌رود. همچنین کمک‌های نظامی و تلاش‌های معاضدتی آمریکا باید به تلاش‌های اقتصادی و سیاسی پیوند داده شود. ایالات متحده باید برای رویارویی با تمامی عناصری که موجب بی‌ثباتی در هر یک از کشورهای [حوزه] خاور نزدیک می‌شوند، آمادگی داشته باشد و شاید در نهایت تحولات سیاسی، اقتصادی و مذهبی – همانند برخی از خطرات نظامی بالقوه- از اهمیت بیشتری برخوردار باشند.

 

 


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:33 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]
جنگ داخلی سوریه به پیچیدگی ثبات نسبی روندهای درازمدت نیروهای نامتقارن و متعارف منطقه‌ای دامن زده است. این جنگ همچنین آمریکا و ایران را برای یافتن راه‌هایی جهت رقابت، به‌رغم آشوب منطقه‌ای – هرچند با وجود خطر عمیق‌ترشدن بی‌ثباتی منطقه‌ای و سطح کلی رقابت راهبردی- به چالش می‌کشد.

گروه بین الملل : اندیشکده مطالعات راهبردی و بین‌المللی در گزارشی راهبردی به قلم آرام نرقوزیان به بررسی چگونگی تأثیرپذیری رقابت نظامی منطقه‌ای از تحولات سیاسی خاورمیانه، فشارهای جمعیت‌شناختی و اقتصادی، کشمکش‌های فرقه‌گرایانه و افراط‌گرایی، درگیری‌هایی قبیله‌ای و قومی و چگونگی تلفیق تمامی این تنش‌ها در جهت ایجاد الگوهای پیچیده رقابتی جدید پرداخت    .

  

 

 

?کشمکش‌های داخلی به قدرت‌گرفتن بازیگران غیردولتی منجر می‌شود    ? 

تأثیر تغییرات بنیادین بر توازن نظامی منطقه‌ای

مصر، اسرائیل، اردن و سوریه، همه‌وهمه نیروهای متعارف نیرومندی ایجاد کرده‌اند، اما با توجه به اینکه «بازیگران غیردولتی» نقش روبه‌رشد مهمی در منطقه ایفا می‌کنند و بازیگران دولتی و غیردولتی بر «نبرد و تهدیدات نامتقارن» متکی می‌شوند، توانایی نسبی این کشورها در نبرد نامتقارن بیش از پیش حائز اهمیت است. به‌علاوه جنگ داخلی در سوریه، سرنگونی مبارک و تشدید تنش‌های در اردن و لبنان، همه‌وهمه تأثیر چشمگیری بر توازن متعارف بر جای می‌گذارد و درعین‌حال کشمکش‌های داخلی به قدرت‌گرفتن بازیگران غیردولتی منجر می‌شود. کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل برتری آن را در «توازن نظامی متعارف منطقه‌ای» تضمین نموده است. در حال حاضر نه مصر و نه اردن در حوزه نظامی با اسرائیل فعالانه رقابت نمی‌کنند. سوریه وادار شد تا به تلاش‌ها برای دستیابی به تراز راهبردی با اسرائیل به‌خاطر بازدارندگی راهبردی در دهه 1980 خاتمه دهد و در حال حاضر گرفتار جنگی داخلی است که به نظر می‌رسد در نهایت به تضعیف بیشتر قدرت نظامی سوریه خواهد انجامید.

 

?افزایش اهمیت رقابت منطقه‌ای در میان نیروهای نامتقارن?

هرچند این تنها بخشی از مسئله است. دینامیک‌های جنگ‌های داخلی و اعتراضات عمومی تقریباً به متلاشی‌شدن توازن نظامی متعارف منطقه‌ای منجر شده است. این مسئله در هیچ جایی به اندازه سوریه صدق نمی‌کند. ارتش سوریه پس از سال‌ها اعتراض، خشونت و جنگ داخلی روبه‌رشد، در شرایطی که بتواند با هر یک از [نیروهای] نظامی منطقه‌ای دیگر به‌طور مستقیم رقابت کند، به سر نمی‌برد. جنگ اسرائیل و حزب‌الله در سال 2006 در مقایسه با کاهش چشمگیر توازن متعارف منطقه‌ای نخستین نشانه اصلی «افزایش اهمیت رقابت منطقه‌ای» در میان نیروهای نامتقارن به شمار می‌رفت. درحالی‌که کشورهایی مانند سوریه بر روی تقویت بازدارندگی راهبردی در برابر اسرائیل متمرکز شده‌اند، گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس -که از حمایت ایران و سوریه بهره‌مند می‌شوند- به بازیگرانی کلیدی در [حوزه] توازن نظامی نامتقارن منطقه‌ای مبدل شده‌اند.

 

?رقابت نظامی میان آمریکا و ایران در خاور نزدیک?

این تهدید باید متناسب باشد. ادعای حزب‌الله و حماس در مورد شکست اسرائیل در آینده با واقعیت همخوانی ندارد و تنها شگردهای تبلیغاتی محسوب می‌شود. اسرائیل، آمریکا و متحدان کلیدی منطقه‌ای با هیچگونه تهدید جدی و وجودی از جانب گروه‌های مسلح کنونی مواجه نیستند. هرچند اینگونه بازیگران غیردولتی تهدیداتی را متوجه اولویت‌های ایالات متحده در قبال «ثبات منطقه‌ای» و «پیشبرد مسیر صلح میان اعراب و اسرائیل» می‌سازد که در مقابل نگرانی‌های آمریکا را در مورد گسترش و نقش آینده این گروه‌ها در [حوزه] سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای تحت تأثیر قرار می‌دهد. در همین راستا، رقابت نظامی میان آمریکا و ایران در خاور نزدیک تحت تأثیر روابط دو طرف با قدرت‌ها منطقه‌ای مختلف و بازیگران غیردولتی شکل گرفته است. هم ایران و هم آمریکا برای ایجاد شراکت‌ها و روابط امنیتی با دولت‌های منطقه‌ای و بازیگران غیردولتی – به‌منظور ارتقاء منافع منطقه‌ای، اعمال قدرت و شکل‌دهی به توازن منطقه‌ای گسترده‌تر قدرتشان- به‌سختی تلاش کرده‌اند.

 

?بهره‌گیری از اختلافات اهل سنت و شیعیان?

جستجو برای ثبات در منطقه‌ای بحران‌زده

هرگونه ثبات ظاهری در منطقه – از زمان جنگ 1973، پایان جنگ سرد و آغاز ناآرامی‌ها در تونس، در سال 2011 – در حال حاضر به‌کلی از میان رفته و احتمالاً برای بیش از یک دهه نیز وجود نخواهد داشت. آمریکا باید تصدیق کند که هیچگونه کمک توسعه‌ای قادر به تصحیح و یا تثبیت نیروهای جمعیت‌شناختی و اجتماعی-اقتصادی بنیادینی که در طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند، نخواهد بود و اینکه شاید برای یافتن اشکالی از ثبات دهه‌ها زمان نیاز باشد. ایالات متحده نمی‌تواند از «رشد شدید فرقه‌گرایی» در منطقه‌ای که ورای خاور نزدیک – از شمال آفریقا تا افغانستان – را در بر می‌گیرد، چشم‌پوشی نماید. ایران در تلاش برای ایجاد توازن در مقابل آمریکا و متحدان منطق‌هایش، به‌کرات به [گروه‌های] وابسته فرقه‌گرا و متحدان شیعه خود روی آورده است. هرچند متحدان کلیدی ایالات متحده – مانند قطر، ترکیه و عربستان سعودی – نیز در تلاش برای شکل‌دهی به دینامیک‌ها در مصر، لبنان، سوریه و عراق و در [حوزه] توازن گسترده‌تر قدرت با ایران، به بهره‌گیری از اختلافات اهل سنت و شیعیان متوسل شده‌اند.

 

?آمریکا باید با بیشترین شمار ممکن بازیگران مختلف همکاری کند?

مناطق خارج از کنترل و یا تحت کنترل ضعیف [دولت‌ها] زمینه مساعدی را برای [ظهور] گروه‌های تکفیری سلفی روبه‌رشد – مانند داعش ، جبهه‌النصره و گروه مصری انصار بیت‌المقدس- فراهم ساخته است. ممکن است حتی [حوزه] خاور نزدیک – همراه با دامنه رقابت منطقه‌ای در «حوزه خلیج فارس» – مجال بیشتری را که در آن گروه‌های تکفیری سلفی می‌توانند برای تحکیم توسعه‌طلبی خود در [حوزه] خاور نزدیک به‌دنبال اعتراضات منطقه‌ای پس از سال 2011 کوشش کنند، به دست دهد. ایالات متحده نمی‌تواند از گروه‌هایی مانند داعش چشم‌پوشی نماید و یا از نظر راهبردی با هیچ جایی رقابت نکند. بسیاری از تصمیمات کلیدی اتخاذشده توسط ایران و کشورهای رقیبش در «حوزه خلیج فارس» در فاصله سال‌های 2015 تا 2011 با تعریف تاکتیک و نه راهبرد همخوانی دارند. تلفیق این دو رویکرد هم مخالفان مانند ایران و هم متحدان مانند عربستان سعودی را در معرض خطر یکسانی قرار می‌دهد: طوری‌که احتمالاً آمریکا در هیچ یک از این دو حالت ذی‌نفع نمی‌شود. ایالات متحده باید – برای ایجاد فضایی که در نهایت شاید به برقراری نسبی ثبات در سرتاسر خاور نزدیک کمک کند – با بیشترین شمار ممکن بازیگران مختلف همکاری به عمل آورد. این مسئله همانطور که تحلیل کشور به کشور نشان خواهد داد، تنها بخشی از این چالش به شمار می‌رود. همچنین کمک‌های نظامی و تلاش‌های معاضدتی آمریکا باید به کوشش‌های اقتصادی و سیاسی پیوند داده شود. ایالات متحده باید برای رویارویی با تمامی عناصری که موجب بی‌ثباتی در هر یک از کشورهای [حوزه] خاور نزدیک می‌شوند، آمادگی داشته باشد و شاید در نهایت تحولات سیاسی، اقتصادی و مذهبی – همانند برخی از خطرات نظامی بالقوه- از اهمیت بیشتری برخوردار باشند.

 

?وضعیت در سوریه برای آمریکا به‌اندازه کافی قابل پیش‌بینی نیست?

سوریه

درحالی‌که سوریه طی دهه‌ها برای سیاست‌گذاران آمریکایی یک چالش به شمار می‌رفته، موج کنونی بی‌ثباتی بی‌سابقه است. وضعیت در سوریه برای آمریکا به‌اندازه کافی قابل پیش‌بینی نیست که بتواند یک راهبرد پایدار کوتاه‌مدت را [برای این کشور] تدوین نماید. همواره ایالات متحده و متحدان اصلی منطقه‌ای درصدد افزایش فشار بر حکومت اسد و ارائه سطوح مختلفی از حمایت به نیروهای سیاسی و ستیزه‌جوی مخالف اسد بوده‌اند. آمریکا و متحدان منطق‌هایش از طریق این اقدامات چندین هدف را دنبال می‌کنند: تضعیف نقش ایران به‌عنوان تنها متحد دولتی سوریه و درعین‌حال یافتن راه‌هایی برای متوقف ساختن گسترش [نفوذ] گروه‌های نظامی تکفیری در سوریه و در شرایط مطلوب، ورای این کشور یکی از این اهداف به شمار می‌رود. آمریکا دست‌کم از ژوئن 2013 از [تاکتیک] فروش تسلیحات و کمک‌های نظامی به [مخالفان حکومت] سوریه برای مقابله با ایران، به‌طور پنهان و آشکار، استفاده کرده است. ارائه کمک به‌طور پنهانی موجب پیدایش این معضل که شاید این کمک‌ها در اختیار گروه‌های افراطی قرار گیرد، می‌شود. ارائه کمک به‌طور آشکار تنها درصورتی‌که حکومت اسد سقوط کند و یک حکومت جدید مورد پسند در این کشور پدیدار شود، امکان‌پذیر است. در همین اثنا، هم حکومت اسد و هم مخالفان به امید دست‌یابی به یک موفقیت نسبی در جنگ داخلی سوریه در حال تدوین و پیشبرد راهبردها و تاکتیک‌های جدیدی هستند.

 

?تمرکز نیروهای سوریه بر روی مأموریت‌های دفاع مرزی?

طرح این ادعا که مسلماً نیروهای اسد به‌دنبال چنین اعمال فشارهایی تسلیم می‌شوند، شکست می‌خورند و یا حکومت سوریه را رها می‌کنند، ساده‌انگارانه خواهد بود. ارتش سوریه تنها قادر به جبران زیان‌های متحمل شده در این جنگ بوده و از کمک حقیقی جهانی برای بسیج عموم بی‌بهره است. همچنین چالش‌های مالی چشمگیری به‌ویژه به‌دنبال از دست دادن منابع درآمدی حکومت سوریه – که خاور نزدیکل میدان‌های نفتی می‌شود که در حال حاضر تحت کنترلداعش، جبهه‌النصره و دیگر گروه‌های تکفیری نظامی قرار دارد- وجود دارند. چنین نتیجه‌گیری‌هایی در اواسط سال 2015 عمدتاً نابهنگام باقی‌مانده‌اند. درحالی‌که نیروهای اسد در طول چهار سال نبرد تقلیل پیدا کرده‌اند، این نیروها به‌طور فزاینده‌ای بر روی مأموریت‌های دفاع مرزی – چیزی که برخی افراد آن را «سوریه حیاتی» اسد توصیف کرده‌اند- متمرکز شده‌اند. با توجه به این واقعیت که علویان وفادار جای دیگر برای مهاجرت به آنجا نداشتند و آن‌ها از تمایل بیشتری جهت انجام مبارزه برای [حفظ] شهرها و روستاهایشان به جای درگیر شدن در ماجراجویی‌های بی‌ثمر نظامی در شرق و شمال شرقی سوریه – بسیار دورتر از منابع تأمین تدارکات و انگیزه قوی برای مبارزه – برخوردار بودند، این [راهبرد] تمرکز تقویت شد.

 

?سوریه: سدی دفاعی علیه سیاست‌های مداخله‌جویانه غرب?

شاید حکومت اسد مقداری از – اگر نگوییم حداکثر – توان خود را برای افزایش «بودجه دولت مرکزی» و یا گردآوری «ذخایر ارز خارجی» از دست داده باشد. هرچند این کشور هنوز می‌تواند بر روی کمک روسیه و ایران در اواسط سال 2015 اتکا کند. تردید وجود ندارد که کمک ارسالی روسیه و ایران به سوریه در چارچوب مجموعه‌ای از منافع ملی خردمندانه مورد نظر هر یک از دو کشور صورت می‌گیرد. روسیه همچنان سوریه را به‌مثابه سدی دفاعی علیه «سیاست‌های مداخله‌جویانه غرب» و از دست دادن آنچه‌که از «نفوذ روسیه در خاور نزدیک» باقی مانده، قلمداد خواهد نمود. در همین راستا، اولویت‌های ایران به سوریه، جایی که عمدتاً نیاز به تضمین حمایت درازمدت این کشور از حزب‌الله نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند – چیزی که شاید این کشور بدون [رابطه‌ای دوستانه با] سوریه قادر به انجام آن نباشد – گره خورده است. تا زمانی که آمریکا و متحدان عرب این کشور و ایران پیگیر اولویت‌های سیاست خارجی خود هستند و تا زمانی که یک گزینه جایگزین واقع‌بینانه‌ای یافت نشود، [حکومت] اسد از شانس پیگیری «راهبرد دوگانه‌ای» که عمدتاً از زمان رویارویی سوریه با غرب و متحدانش در لبنان – در فاصله سال‌های 2008 تا 2004 – بدون تغییر باقی مانده، بهره‌مند خواهد شد: [به‌عبارت دیگر] تداوم جلب حمایت متحدان خود و خرید زمان به‌منظور بهره‌گیری از تغییرات در سیاست بین‌المللی و منطقه‌ای.

 

تمامی این الگوها سوریه را به آرمانی کلیدی برای آمریکا، متحدان عرب این کشور و دیگر متحدان منطقه‌ای و همچنین ایران مبدل می‌کند:

– به‌رغم تداوم مسلح‌کردن مخالفان و کسب موفقیت‌های تاکتیکی آغازین در برابر نیروهای اسد در یک جنگ داخلی فرقه‌گرایانه روبه‌گسترش، واکنش روشنی از طرف ایالات متحده در قبال این مرحله خطرناک از بی‌ثباتی در سوریه وجود ندارد. نیروهای حکومت [سوریه] و متحدان آن‌ها توانایی فراگیری را در میدان نبرد به نمایش گذاشته‌اند و این نیروهای تحکیم‌بخش حکومت همچنان از اسد حفاظت خواهد کرد. شاید دورنمای حمایت پنهان و آشکار آمریکا و یا غرب آغاز و پایان یافته باشد و همچنین شاید به تشدید تنش با روسیه، چین و دیگر اعضای «شورای امنیت سازمان ملل متحد» که خواهان مشاهده تکرار سناریوی لیبی نیستند، بینجامد.

– ایالات متحده نمی‌تواند در صورت وقوع بی‌ثباتی بیشتر در سوریه، نسبت به تأثیرات سرایت منطقه‌ای [این جنگ] بی‌اعتنا باشد و این کشور باید راهبردی را بر پایه «مقابله با بی‌ثباتی در سوریه» تدوین نماید. چگونگی رقم‌خوردن رویدادها در سوریه پیامدهای عمیق و پیش‌بینی‌نشده‌ای را برای توازن شکننده فرقه‌گرایانه در لبنان، امنیت اسرائیل در امتداد مرزهای شمالی و شرقی این کشور، ثبات اردن در هنگام تشدید ناآرامی داخلی و وجود فشار در امتداد مرزهای جنوبی ترکیه – همگام با تلاش آنکارا برای مقابله با گروه‌های روبه‌رشد جسور کرد در سوریه و عراق- به‌دنبال خواهد داشت. سقوط سوریه – به‌طور کنترل‌شده و یا به شکلی دیگر- شاید نویدبخش قطع ارتباط بطنی ایران با خاور نزدیک باشد، اما همچنین ممکن است این فروپاشی هم متحدان نوپا و هم متحدان راهبردی آمریکا را در طی سال‌های آتی در معرض امواج بی‌ثبات‌کننده قرار دهد.

 

?حمایت بسیار اندکی برای مداخله مستقیم خارجی در سوریه?

– درحالی‌که شاید آمریکا به دلایلی از برخی از نیروهای مخالف که میانه‌روتر بوده و یا بیشتر نماینده نیروهای مردمی در سوریه بودند، حمایت به عمل آورده باشد و یا آن‌ها را به‌رسمیت شناخته باشد، این بدین معنی نیست که سوریه در کوتاه‌مدت و یا درازمدت از ثبات بیشتر و [رابطه‌ای] دوستانه با همسایگانش بهره‌مند خواهد شد. بر اساس توازن داخلی کنونی در سوریه، یک مبنای حقیقی جهانی که بر پایه آن بتوان ادعا کرد که سوریه پس از بشار اسد در اواسط سال 2015 قریب‌الوقوع است، وجود ندارد؛ چه رسد به اینکه سوریه با اسرائیل به صلح دست خواهد یافت، از ادعای [مالکیت بر] ارتفاعات جولان چشم‌پوشی خواهد نمود و یا این کشور حمایت از عناصر فعال در داخل و خارج از «سرزمین‌های اشغالی فلسطینیان» را متوقف خواهد کرد.

– علی‌رغم فشار و فرافکنی فزاینده در فاصله سال‌های 2015 تا 2013 حمایت بسیار اندکی در آمریکا، اروپا و جهان عرب برای «مداخله مستقیم خارجی در سوریه» وجود داشت. سوریه لیبی نیست؛ چنانچه دورنمایی برای «حمله نظامی به اسد» وجود داشت، این دورنما به قبل از تقویت گروهای سلفی و تکفیری در سوریه – و با در نظر داشتن مصر، عراق، اردن و لبنان- مربوط می‌شد. در همین راستا، همچنین «سوریه [تحت رهبری] اسد» از حمایت مالی و نظامی ایران و روسیه بهره‌مند می‌شود. این عوامل هرگونه محاسباتی را درباره «مداخله نظامی در سوریه»، چه از نظر سطح مخالفت نظامی بالقوه و یا در رابطه با خطر تشدید تلفات غیرنظامی، پیچیده می‌کند.

– همچنان دلایلی برای رهبریت مستقیم و یا غیرمستقیم آمریکا در چنین تلاش‌هایی وجود دارد. خروج نیروهای آمریکایی از عراق بسیاری از پرسش‌های مربوط به «چشم‌انداز آینده یک عراق باثبات» را – چه رسد به اینکه یک سوریه باثبات- بی‌پاسخ باقی گذاشت و ایالات متحده خود را در حال انجام حملات هوایی علیه ستیزه‌جویان داعش در عراق می‌یابد که می‌توانست دقیقاً به‌همان شکل در سوریه صورت گیرد. بی‌ثباتی در عراق و سوریه فرصتی را برای تضعیف موقعیت منطقه‌ای ایران، تضعیف و یا تغییر رهبری یکی و یا هر دو متحد کلیدی منطقه‌ای این کشور و به‌طور بالقوه تضعیف نقش جمهوری اسلامی ایران در درگیری اعراب و اسرائیل از طریق حزب‌الله، در اختیار آمریکا قرار می‌دهد.

 

ادامه در صفحه دوم?


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:31 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]
نشست سالانه بیلدربرگ امروز پایان می یابد
اردوگاه کوهستانی شهر «تلفس بوخن» اتریش در چند روز گذشته میزبان نشستی بود که قدرتمندترین و ثروتمندترین افراد جهان در آن حضور داشتند ... این نشست به سری ترین نشست جهان معروف است و از مقامات ارشد سیاسی کشورهای مختلف تا افرادی مشهوری چون مدیر عامل شرکت گوگل نیز در آن حضور دارند ... ایران، یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این نشست بوده که البته مفاد آن هرگز منتشر نخواهد شد .

 جای تعجب نیست که بسیاری از مردم جهان اسم «بیلدربرگ» (Bilderberg    ) را هم نشنیده باشند. حتی بسیاری از افرادی که مطالعه بسیار زیادی دارند یا بسیاری از تحصیل‌کردگان، سیاست‌مداران و فعالان نیز از وجود چنین انجمنی که نام بیلدربرگ را بر آن نهاده‌اند بی‌خبرند. دلیل این امر را باید از بیلدربرگی‌ها پرسید که علیرغم نفوذ و قدرتی که در هدایت امور جهان دارد، فعالیت‌ها، اهداف، برنامه‌ها و حتی خود اسم بیلدربرگ را بیش از نیم قرن با کمک رسانه‌ها و نشریات غربی، در پس سایه‌ها پنهان نگه داشته است.

نگاهی به سری ترین نشست جهان

 

بیلدربرگ یک نشست غیر رسمی است که هرساله پرنفوذترین و قدرتمندترین افراد اروپا و آمریکای شمالی را گردهم می آورد تا در مورد مسائل مهم جهان تصمیم گیری کنند. هر چند که در پایان این نشست هیچ بیانیه یا قطعنامه ای صادر نمی شود اما تأثیری که این نشست بر تصمیم گیری های جهانی دارد در هیچ نشست دیگری نمی توان مشاهده کرد.

 

بیلدربرگ تا کنون چه فعالیت هایی انجام داده و چگونه تصمیمات خود را اجرایی می کند؟

با نگاهی به اعضای بیلدربرگ در جهان به سادگی می توان فهمید که تصمیم گیری ها در بسیاری از سازمان ها همچون صندوق بین المللی پول، ناتو، اوپک و همچنین نشست هایی چون نشست جهانی اقتصاد، کنفرانس سالانه بانک جهانی، جی 8 – که با حذف روسیه به جی 7 بدل شد – و ... در کجا اتخاذ می شود.

مسلماً با وجود چنین بازوان قدرتمندی در سطح نهادهای تصمیم گیر جهانی، روند اجرایی ساختن تصمیماتی که در بیلدربرگ گرفته می شود نیز بسیار پیچیده تر از آن است که بتوانیم دقیقا نحوه این فعالیت را شرح دهیم اما خوب آنچه که در کلیات می توان بدان پرداخت؛ برای مثال نحوه توجه به زمان بندی هایی که نشست های جهانی دارند و برخی عناوین که به صورت مشترک در همگی آنها دنبال می شود می تواند سرنخ هایی برای یافتن طرح هایی باشد که بیلدربرگ آنها را طراحی کرده است.

عدم انتشار مفاد مذاکرات نشست بیلدربرگ، سبب گمانه‌زنی‌های زیادی درباره‌ی قدرت و حوزه‌ی نفوذ این گروه شده است. اغراق‌ها و بزرگ‌نمایی‌ها در این باره صورت گرفته و رازآلود بودن این گروه سبب شده برخی آن را با مجمع فراماسونرها مقایسه کنند. چنان که بسیاری افراد، قدرت این گروه را در حد تغییر کردن مقاماتی چون مارگارت تاچر (نخست وزیر سابق انگلیس) و یا روی کار آوردن بیل کلینتون و حتی اوباما می‌دانند.

موارد ذیل از جمله موضوعاتی است که انجام آن را به بیلدربرگ نسبت می دهند:

برقرار روابط رسمی چین و آمریکا توسط نیکسون

نوسان قیمت نفت برای ایجاد هرج و مرج در اقتصاد اروپا و آمریکا در سال 1973 ( در راستای بخشی از سیاست کاهش سرعت)

طرح برادی، که در آن 50 میلیارد دلار از درآمدهای مالیاتی آمریکا را از کانال های مختلف به کشورهای جهان سوم و کمونیست پرداخته شد. ( برای اینکه آنها بتوانند سود وام هایی که از اعضای بیلدربرگ گرفته بودند بپردازند)

حذف مارگارت تاچر از عرصه قدرت

حمایت کامل از استراتژی های ابداعی دفاعی (جنگ ستارگان)

و ...

 

مشهور ترین شرکت کنندگان امسال چه کسانی بودند ؟ 

اگرچه قرار داشتن در فهرست میهمانان این کنفرانس برای یک مرتبه به معنای دعوت مجدد از فرد نیست اما برای کنفرانس امسال 140 نفر از 22 کشور جهان دعوت شده اند.

از جمله افراد بازرگان، تاجر و ثروتمند دعوت شده به کنفرانس امسال می توان به اریک اشمیت مدیرعامل شرکت گوگل، بن ون بوردن مدیرعامل شرکت نفتی رویال داچ شل، جو کایسر مدیرعامل شرکت زیمنس، دیوید مک کی رییس بانک سلطنتی کانادا، توماس اندرز مدیرعامل شرکت ایرباس و پیتر ثیل میلیارد و طرفدار مشهور سرمایه داری اشاره کرد.

نگاهی به سری ترین نشست جهان

 

 

اعضای مهم بیلدربرگ چه کسانی هستند؟

اعضای گروه بیلدربرگ تماماً انتصابی هستند و تعدادشان به 120 تا 140 نفر می‌رسد. بسیاری از پادشاهان و اعضای خاندان‌های سلطنتی کشورهای غربی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند. فهرست زیر شامل افرادی است که در گذشته و یا در زمان حال در گروه بیلدربرگ عضویت داشته و دارند. از این افراد، برخی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند و برخی تنها در زمانی خاص در همایش‌های سالیانه گروه بیلدربرگ به عنوان «مهمان» دعوت شده‌اند.

 

اعضای خاندان‌های سلطنتی

پرنس فیلیپ همسر الیزابت دوم، ملکه بریتانیا و دوک ادینبورو

پرنس چارلز ولیعهد بریتانیا و پرنس ولز (از 1986 میلادی - تاکنون)

ملکه بئاتریکس هلند

کلاوس فون آمسبرگ، همسر ملکه هلند

ویلم الکساندر، ولیعهد هلند

خوآن کارلوس اول، پادشاه اسپانیا

ملکه سوفیا، همسر خوآن کارلوس پادشاه اسپانیا

شاهزاده اینفانتا کریستینا، دختر خوآن کارلوی پادشاه اسپانیا

پرنس فیلیپ، ولیعهد بلژیک

کارل گوستاو شانزدهم، پادشاه سوئد

هانس ادام دوم، شاهزاده لیختن اشتاین

پرنس الکس، شاهزاده دانمارک

 

سیاست‌مداران

 

انگلستان

گوردن براون نخست‌وزیر سابق بریتانیا

تونی بلر نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

جان میجر نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

مارگارت تاچر نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

جیمز کالگهان نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

ادوارد هیث نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

هارولد ویلسون نخست‌وزیر اسبق بریتانیا

 

فرانسه

والری ژیسکار دستن رئیس‌جمهور اسبق جمهوری فرانسه

لیونل ژوسپن نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

ژرژ پمپیدو نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

دومینیک دوویلپن نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

لورن فابیوس نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

میشل روکارد نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

پیر بروگووی نخست‌وزیر اسبق جمهوری فرانسه

 

آلمان

آنگلا مرکل صدراعظم کنونی آلمان

گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان

هلموت کهل، صدراعظم اسبق آلمان

هلموت اشمیت، صدراعظم اسبق آلمان

ریچارد ون ویزتاکر، رئیس‌جمهور اسبق آلمان

پر اشتاینبروک، وزیر اسبق اقتصاد آلمان


 

چه تصمصیماتی در نشست امسال گرفته شد ؟

همانطور که گفتیم این نشست به صورت کاملاً محرمانه برگزار می شود و هیچ کس از مفاد آن خبر ندارد اما امسال بنا بر اعلام پایگاه اینترنتی بیلدربرگ ، مباحثی چون : هوش مصنوعی امنیت سایبری- تهدید سلاح های شیمیایی- مباحث اقتصادی جاری- راهبرد اروپایی- جهانی سازی- یونان- ایران- خاورمیانه- ناتو- روسیه- تروریسم- انگلیس- آمریکا- انتخابات آمریکا از جمله مهم ترین محور های گفت و گوهای این دوره از این نشست بوده است؛ که مسلماً مباحث کلان تر و مهم تر آن در این گزارش منتشر نشده است و باید منتظر بود و دید که این قدرت های سلطه گر چه برنامه هایی را برای برقراری نظم نوین جهانی که به عنوان هدف نهایی آنها مطرح می شود در نظر گرفته اند. 

نگاهی به سری ترین نشست جهان

[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:26 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]

 


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:17 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:15 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:13 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]

 


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:11 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]
مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، سازمان غذا و دارو گفت: روغن «پومیس» غیر مجاز است، آن را مصرف نکنید.
آرمان پرس:سازمان غذا و دارو اعلام کرد: هدایت حسینی مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: یکی از بدترین نوع روغنها در فرآیند تهیه روغن زیتون، روغن استخراج شده از تفاله زیتون است و طرز تهیه آن نیز بدین صورت است که باقیمانده حاصل از تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است، را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج می‌کنند  و تحت عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (pomace) به فروش می رسانند.


وی همچنین با اشاره به اسامی سانسا (Sansa ) به زبان ایتالیایی یا اروخ (Oruj ) به زبان اسپانیایی  به عنوان دیگر نامهای این روغن‌ها اظهار داشت: خرید و فروش این محصول تحت هر نامی ممنوع است و بازرسان سازمان غذا و دارو و دانشگاهها موظف به جمع آوری این فرآورده غیر مجاز از سطح عرضه هستند.

حسینی با بیان اینکه از نظر ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد این روغن غیر قابل مصرف خوراکی است و عموماً از مبادی غیر مجاز وارد کشور می شود، افزود: مصرف کنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه باشند و در هر بسته بندی که به یکی از نامهای مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیکترین معاونت غذا و دارو دانشگاههای سراسر کشور یا سامانه 1490 اطلاع دهند.

مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو توصیه کرد: مردم در هنگام خرید روغن به اطلاعات درج شده بر روی بسته بندی اعم از تاریخ تولید و انقضا و نام و مشخصات شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی و نام کشور تولید کننده دقت کنید.


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:8 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]
چرا یک تالار دولتی در اختیار جشن ابتذال قرار می گیرد؟
دراختیار گذاشتن یک تالار دولتی با نام رسمی تالار وزارت کشور در اختیار چنین جشن مبتذلی در نوع خود جالب توجه است . چرا امکانات بیت المال در کشوری اسلامی باید در اختیار ترویج ابتذال و بی فرهنگی عده ای قرار بگیرد که برای به رخ کشیدن بازیگران زن در جامعه مسلمان به محل فعالیت نیاز دارند . . .

آرمان پرس :هفته گذشته پانزدهمین جشن مجله دنیای تصویردر حالی در تالار وزارت کشور برگزار شد که حواشی گسترده آن تا به امروز نیز ادامه دارد و در این میان نکته بسیار مهم اینجاست که این جشن ظاهرا خصوصی به محلی برای ترویج ابتذال و سبک زندگی غیر دینی تبدیل شده است اما نه تنها جلوی برگزاری آن گرفته نمی شود بلکه بخش هایی از آن در صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز به تصویر کشیده می شود .

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی آرمان پرس جشن مجله دنیای تصویر یا اهداء تندیس حافظ که در طول سال های گذشته توسط علی معلم تهیه کننده فیلم های نازل سینما برگزار می شود در طول برگزاری خود عملا به محیطی برای تقلید کورکورانه از جشن های سینمای غربی تبدیل شده است و هر سال نیز می کوشد در شکل برگزاری ظاهری خود را به جشنواره هایی شبیه کن نزدیک تر کند . باید دانست که محیط جشنواره های خارجی اساسا نه یک محیط آکادمیک سینمایی بلکه بستری برای ترویج علنی سکس از طریق جلوه نمایی بازیگران زن و اهداء جوایزی با اهداف و اغراض خاص سیاسی و اقتصادی است و اینکه گروهی در داخل کشور بخواهند با تقلید از این جشنواره ها راه آنان را ادامه بدهند به هیچ وجه پذیرفته شده نیست .

تصاویر منتشر شده از پانزدهمین جشن دنیای تصویر نشان دهنده این است که مسئولان برگزاری آن دقیقا با دست گذاشتن روی جلوه نمایی زنان تلاش دارند از عنصر تحریک برای جلب حمایت حامیان مالی و حتی مردم استفاده ککند و به این ترتیب بتوانند مراسم خود را در میان رسانه های زرد و جامعه مشهور تر کنند . برگزاری مراسم فرش قرمز حضور بازیگران در ابتدای این جشن کاملا نشان دهنده این موضوع است که یک تفکر خاص زیر زمینی در عرصه سینما تلاش دارد عناصر جلب توجه های سینمای جهانی که عموما بر پایه شهوت استوار شده است را به درون کشور بکشاند و ظاهرا در این مسیر هم بدون کوچک ترین ابایی به کار خود ادامه می دهد .

به نظر شما حضور تعداد زیادی بازیگر زن به تنهایی و یا همراه با همسرانشان بر روی فرش به اصطلاح قرمز با داشتن غلیظ ترین آرایش ها و زننده تین لباس ها چه معنی می تواند داشته باشد؟ البته در این میان همسران بازیگران که بی غیرتی خود را با نمایش عمومی وضع نامناسب همسرانشان در روبروی هزاران دوربین عکاسی و در مقابل میلیون ها چشم به نمایش می گذارند نیز یکی از مقصران اصلی این موضوع هستند اما باز هم هویت فکری برگزار کنندگان چنین جشنی مورد سوال است ؟ علی معلم سال هاست تلاش دارد با برپایی این جشن و پز های روشنفکری خود را به نمادی از نمایندگی سینمای غرب در ایران تلاش کند و در این را از هیچ تلاشی برای نزدیک سازی شیوه کار هم فرو گذار نمی کند .

البته از سوی دیگر بسیاری از منتقدان سینمایی و تحلیل گران مسائل حوزه تصویر نیز ماهیت جشن حافظ را زیر سوال می برند چون عملا این جشن نه محل یک رقابت وزین هنری برای شناسایی برگزیدگان واقعی که به محلی برای اهداء تعدادی تندیس طلایی به بازیگران زن و مردی تبدیل شده است که قرار است سالی یک بار دور همی شادی را بیافرینند و با گرفتن انواع ژست های مختلف خود را از دریافت چنین جایزه ای خوشحال نشان دهند . هنوز پس از این همه سال برگزاری این جشن مشخص نیست ملاک ارزیبای انتخاب برگزیدگان چیست و به نظر می رسد فقط به عرصه ای برای نفوذ بیشتر علی معلم در بدنه سینما و پیشبرد اهداف شخصی مبدل گشته است .

اما از همه این موضوعات بگذریم اقدام دراختیار گذاشتن یک تالار دولتی با نام رسمی تالار وزارت کشور در اختیار چنین جشن مبتذلی در نوع خود جالب توجه است . چرا امکانات بیت المال در کشوری اسلامی باید در اختیار ترویج ابتذال و بی فرهنگی عده ای قرار بگیرد که برای به رخ کشیدن بازیگران زن در جامعه مسلمان به محل فعالیت نیاز دارند و دولت باید آن را در اختیار آنها بگذارد ؟ آیا سابقه ابتذال این جشن در سال های گذشته برای مسولان تالار وزارت کشور مشخص نبود که از ورود این افراد به تالاری که با بودجه بیت المال اداره می شود جلوگیری کنند؟ سوال هایی که پاسخش باید توسط وزارت کشور داده شود . 

 


[ یکشنبه 94/4/7 ] [ 9:7 صبح ] [ saba ] [ نظرات () ]

امام خامنه‌ ای (مدظله العالى)

کشور، امروز درگیر جنگ اقتصادى، امنیتى و بالاتر از همه جنگ فرهنگى است؛ این را اگر کسى نداند، خواب خواهد ماند.

منتها حالا بعضى‌ها نمی خواهند این را بفهمند، چون اگر چنانچه باور کنند تکلیف به گردنشان می گذارد؛

بعضى‌ها هم کشش آن را ندارند.امّا واقعیّت قضیّه این است، کسى که اهل مبارزه است بیدار است!


[ شنبه 94/4/6 ] [ 1:0 عصر ] [ saba ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب