اردوگاه کوهستانی شهر «تلفس بوخن» اتریش در چند روز گذشته میزبان نشستی بود که قدرتمندترین و ثروتمندترین افراد جهان در آن حضور داشتند ... این نشست به سری ترین نشست جهان معروف است و از مقامات ارشد سیاسی کشورهای مختلف تا افرادی مشهوری چون مدیر عامل شرکت گوگل نیز در آن حضور دارند ... ایران، یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این نشست بوده که البته مفاد آن هرگز منتشر نخواهد شد .
جای تعجب نیست که بسیاری از مردم جهان اسم «بیلدربرگ» (Bilderberg ) را هم نشنیده باشند. حتی بسیاری از افرادی که مطالعه بسیار زیادی دارند یا بسیاری از تحصیلکردگان، سیاستمداران و فعالان نیز از وجود چنین انجمنی که نام بیلدربرگ را بر آن نهادهاند بیخبرند. دلیل این امر را باید از بیلدربرگیها پرسید که علیرغم نفوذ و قدرتی که در هدایت امور جهان دارد، فعالیتها، اهداف، برنامهها و حتی خود اسم بیلدربرگ را بیش از نیم قرن با کمک رسانهها و نشریات غربی، در پس سایهها پنهان نگه داشته است.

بیلدربرگ یک نشست غیر رسمی است که هرساله پرنفوذترین و قدرتمندترین افراد اروپا و آمریکای شمالی را گردهم می آورد تا در مورد مسائل مهم جهان تصمیم گیری کنند. هر چند که در پایان این نشست هیچ بیانیه یا قطعنامه ای صادر نمی شود اما تأثیری که این نشست بر تصمیم گیری های جهانی دارد در هیچ نشست دیگری نمی توان مشاهده کرد.
بیلدربرگ تا کنون چه فعالیت هایی انجام داده و چگونه تصمیمات خود را اجرایی می کند؟
با نگاهی به اعضای بیلدربرگ در جهان به سادگی می توان فهمید که تصمیم گیری ها در بسیاری از سازمان ها همچون صندوق بین المللی پول، ناتو، اوپک و همچنین نشست هایی چون نشست جهانی اقتصاد، کنفرانس سالانه بانک جهانی، جی 8 – که با حذف روسیه به جی 7 بدل شد – و ... در کجا اتخاذ می شود.
مسلماً با وجود چنین بازوان قدرتمندی در سطح نهادهای تصمیم گیر جهانی، روند اجرایی ساختن تصمیماتی که در بیلدربرگ گرفته می شود نیز بسیار پیچیده تر از آن است که بتوانیم دقیقا نحوه این فعالیت را شرح دهیم اما خوب آنچه که در کلیات می توان بدان پرداخت؛ برای مثال نحوه توجه به زمان بندی هایی که نشست های جهانی دارند و برخی عناوین که به صورت مشترک در همگی آنها دنبال می شود می تواند سرنخ هایی برای یافتن طرح هایی باشد که بیلدربرگ آنها را طراحی کرده است.
عدم انتشار مفاد مذاکرات نشست بیلدربرگ، سبب گمانهزنیهای زیادی دربارهی قدرت و حوزهی نفوذ این گروه شده است. اغراقها و بزرگنماییها در این باره صورت گرفته و رازآلود بودن این گروه سبب شده برخی آن را با مجمع فراماسونرها مقایسه کنند. چنان که بسیاری افراد، قدرت این گروه را در حد تغییر کردن مقاماتی چون مارگارت تاچر (نخست وزیر سابق انگلیس) و یا روی کار آوردن بیل کلینتون و حتی اوباما میدانند.
موارد ذیل از جمله موضوعاتی است که انجام آن را به بیلدربرگ نسبت می دهند:
برقرار روابط رسمی چین و آمریکا توسط نیکسون
نوسان قیمت نفت برای ایجاد هرج و مرج در اقتصاد اروپا و آمریکا در سال 1973 ( در راستای بخشی از سیاست کاهش سرعت)
طرح برادی، که در آن 50 میلیارد دلار از درآمدهای مالیاتی آمریکا را از کانال های مختلف به کشورهای جهان سوم و کمونیست پرداخته شد. ( برای اینکه آنها بتوانند سود وام هایی که از اعضای بیلدربرگ گرفته بودند بپردازند)
حذف مارگارت تاچر از عرصه قدرت
حمایت کامل از استراتژی های ابداعی دفاعی (جنگ ستارگان)
و ...
مشهور ترین شرکت کنندگان امسال چه کسانی بودند ؟
اگرچه قرار داشتن در فهرست میهمانان این کنفرانس برای یک مرتبه به معنای دعوت مجدد از فرد نیست اما برای کنفرانس امسال 140 نفر از 22 کشور جهان دعوت شده اند.
از جمله افراد بازرگان، تاجر و ثروتمند دعوت شده به کنفرانس امسال می توان به اریک اشمیت مدیرعامل شرکت گوگل، بن ون بوردن مدیرعامل شرکت نفتی رویال داچ شل، جو کایسر مدیرعامل شرکت زیمنس، دیوید مک کی رییس بانک سلطنتی کانادا، توماس اندرز مدیرعامل شرکت ایرباس و پیتر ثیل میلیارد و طرفدار مشهور سرمایه داری اشاره کرد.

اعضای مهم بیلدربرگ چه کسانی هستند؟
اعضای گروه بیلدربرگ تماماً انتصابی هستند و تعدادشان به 120 تا 140 نفر میرسد. بسیاری از پادشاهان و اعضای خاندانهای سلطنتی کشورهای غربی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند. فهرست زیر شامل افرادی است که در گذشته و یا در زمان حال در گروه بیلدربرگ عضویت داشته و دارند. از این افراد، برخی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند و برخی تنها در زمانی خاص در همایشهای سالیانه گروه بیلدربرگ به عنوان «مهمان» دعوت شدهاند.
اعضای خاندانهای سلطنتی
پرنس فیلیپ همسر الیزابت دوم، ملکه بریتانیا و دوک ادینبورو
پرنس چارلز ولیعهد بریتانیا و پرنس ولز (از 1986 میلادی - تاکنون)
ملکه بئاتریکس هلند
کلاوس فون آمسبرگ، همسر ملکه هلند
ویلم الکساندر، ولیعهد هلند
خوآن کارلوس اول، پادشاه اسپانیا
ملکه سوفیا، همسر خوآن کارلوس پادشاه اسپانیا
شاهزاده اینفانتا کریستینا، دختر خوآن کارلوی پادشاه اسپانیا
پرنس فیلیپ، ولیعهد بلژیک
کارل گوستاو شانزدهم، پادشاه سوئد
هانس ادام دوم، شاهزاده لیختن اشتاین
پرنس الکس، شاهزاده دانمارک
سیاستمداران
انگلستان
گوردن براون نخستوزیر سابق بریتانیا
تونی بلر نخستوزیر اسبق بریتانیا
جان میجر نخستوزیر اسبق بریتانیا
مارگارت تاچر نخستوزیر اسبق بریتانیا
جیمز کالگهان نخستوزیر اسبق بریتانیا
ادوارد هیث نخستوزیر اسبق بریتانیا
هارولد ویلسون نخستوزیر اسبق بریتانیا
فرانسه
والری ژیسکار دستن رئیسجمهور اسبق جمهوری فرانسه
لیونل ژوسپن نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
ژرژ پمپیدو نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
دومینیک دوویلپن نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
لورن فابیوس نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
میشل روکارد نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
پیر بروگووی نخستوزیر اسبق جمهوری فرانسه
آلمان
آنگلا مرکل صدراعظم کنونی آلمان
گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان
هلموت کهل، صدراعظم اسبق آلمان
هلموت اشمیت، صدراعظم اسبق آلمان
ریچارد ون ویزتاکر، رئیسجمهور اسبق آلمان
پر اشتاینبروک، وزیر اسبق اقتصاد آلمان
چه تصمصیماتی در نشست امسال گرفته شد ؟
همانطور که گفتیم این نشست به صورت کاملاً محرمانه برگزار می شود و هیچ کس از مفاد آن خبر ندارد اما امسال بنا بر اعلام پایگاه اینترنتی بیلدربرگ ، مباحثی چون : هوش مصنوعی امنیت سایبری- تهدید سلاح های شیمیایی- مباحث اقتصادی جاری- راهبرد اروپایی- جهانی سازی- یونان- ایران- خاورمیانه- ناتو- روسیه- تروریسم- انگلیس- آمریکا- انتخابات آمریکا از جمله مهم ترین محور های گفت و گوهای این دوره از این نشست بوده است؛ که مسلماً مباحث کلان تر و مهم تر آن در این گزارش منتشر نشده است و باید منتظر بود و دید که این قدرت های سلطه گر چه برنامه هایی را برای برقراری نظم نوین جهانی که به عنوان هدف نهایی آنها مطرح می شود در نظر گرفته اند.