http://saba515.ParsiBlog.com | ||
ادامه از صفحه چهار -انحراف جامعه ای پیامبر روایت سوم: آقای حاکم نیشابوری در المستدرک علی الصحیحین در رابطه با عایشه، أم المؤمنین روایتی را نقل میکند: آیا دوست داری بعد از مرگت، تو را در کنار رسول الله (صلی الله علیه و سلم) دفن کنیم؟ میگوید: إنی أحدثت بعد رسول الله صلی الله علیه و سلم حدثا، أدفنونی مع أزواجه، فدفنت بالبقیع.
من بعد از رسول الله (صلی الله علیه و سلم) بدعتهایی گذاشتم؛ مرا با ازدواج رسول الله (صلی الله علیه و سلم) در بقیع دفن کنید. در بقیع هم دفن شد.
هذا حدیث صحیح علی شرط الشیخین و لم یخرجاه. المستدرک علی الصحیحین للحاکم النیشابوری، ج4، ص6 ـ سیر أعلام النبلاء للذهبی، ج2، ص193
البته نکتهای را اشاره کنم که منظور ما از إرتداد، این نیست که صحابه، مرتدّ از اسلام و کافر شدند؛ ما همچنین عقیدهای نداریم. بلکه عقیده ما این است که کلمه إرتداد در اینجا به عنوان تخلف از یکی از أهمّ واجبات دینی است که آقای إبن أثیر در النهایة فی غریب الحدیث وقتی حدیث حوض را مطرح میکند، میگوید:
أی متخلفین عن بعض الواجبات و لم یرد ردة الکفر و لهذا قیده بأعقابهم، لأنه لم یرتد أحد من الصحابة بعده و إنما إرتدّ قوم من جفاة الأعراب.
صحابه تخلف کردند از بعضی از واجبات بزرگ. النهایة فی غریب الحدیث لإبن الأثیر، ج2، ص214
ما معتقدیم که صحابه، وصیت پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) را در رابطه با خلافت أمیر المؤمنین (علیه السلام) که از أهمّ واجبات بود را کنار گذاشتند. واجبی که قرآن صراحت دارد درباره نبی مکرم (صلی الله علیه و آله):
یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَ اللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ سوره مائده/آیه67 ولایت حضرت علی (علیه السلام) را برای بازگو کن که اگر این کار را نکنی، رسالت تو ناتمام مانده است.
ولایت حضرت علی (علیه السلام) در حدّی است که اگر پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) هم کوتاهی کند، رسالت او ناتمام است. صحابه که نسبت به ولایت أمیر المؤمنین (علیه السلام) کملطفی و کممهری کردند و با او بیعت نکردند و دنبال دیگری رفتند، قطعا اینجا مراد از إرتداد این است که اینها یکی از مهمترین واجبات و ارکان اسلامی را زیر پا گذاشتند. لذا واژه إرتداد درباره اینها استعمال شده است.
البته بعضی از علماء أهل سنت مانند جناب مبارکفوری در تحفة الأحوذی، جلد 9، صفحه 7 میگوید: إن المراد من الأحداث فی قوله: «إنک لا تدری ما أحدثوا بعدک»، هو الإرتداد عن الإسلام. مراد از این إرتداد، إرتداد از اسلام است. * * * * * * * سؤالات متفرقه: در کتاب حلیة المتقین، نوشته علامه محمد باقر مجلسی (ره) از قول پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) آمده است:
زن، بدون اجازه شوهرش نمیتواند از منزل خارج شود.
در حالیکه الآن میبینیم برعکس شده است و بدعتگزاری شده و این مردان هستند که نمیتوانند بدون اجازه زن از منزل خارج شوند. جواب: = یک ضرب المثل هست که میگوید: وقتی آب، داخل لانه مورچه برود، میگوید: تمام دنیا را آب برداشته است. اگر منزل شما اینگونه باشد، اینطور نیست که همهجا اینگونه باشد. شاید در جاهای دیگر، خانمها رعایت میکنند و بدون هماهنگی با شوهرانشان بیرون نمیروند. البته من عقیدهام بر این است که زن و شوهر باید با همدیگر توافق و احترام متقابل داشته باشند. هم زن باید به شوهرش احترام کند و در برابرش مطیع باشد و هم مرد باید به همسرش احترام کند.
نقل میکنند که یکی از بزرگان که دخترش را به شوهر میداد، به دخترش گفت:
دخترم! دیگر پدران برای دخترانشان جهیزیه بزرگی تهیه میکنند، ولی من میخواهم یک جملهای به عنوان جهیزیه به تو بگویم که سعادت دنیا و آخرت و خوشبختی تو را تأمین کند.
کونی له أمة، حتی یکون لک عبدا. برای شوهرت کنیز باش، تا شوهرت برای تو بنده باشد. عقیده من است که عمده خوشبختیهای زندگی به دست زنان است. هر مردی و زنی که زندگی خوشی دارند، این خوشی، به دست زن رقم خورده است. اگر خدای ناکرده یک زندگی تلخی هست، غالبا از ناحیه زنان است. این خانم خانه است که میتواند با برخورد خوب و احترام عالیاش، زندگی را به یک بهشت جاودان مبدل کند یا با بد اخلاقی و غرغر زدن و بهانهگیری و مردان دیگر را به رخ شوهر کشیدن و سرکوفت دیگران را زدن و چشم و همچشمی کردن، زندگی را به جهنم سوزان تبدیل کند.
من به عنوان یک برادر، از همه زنان سراسر جهان که عرض بنده را میشنوند، تقاضا میکنم احترام متقابل را داشته باشید و قرآن را برای خودتان ملاک قرار بدهید. یکی از اساتید ما به نام مصطفی زمانی که خداوند روحش را شاد کند، کتابی نوشته به نام راه مبارزه با مشکلات پیمان زناشویی و در آنجا میگوید: رمز موفقیت یک زن و شوهر این است که کلمه چرا در زندگی آنها به کار گرفته نشود. نه مرد به همسرش چرا بگوید و نه زن به شوهرش. * * * * * * * سؤال: زنی که دائما به شوهرش فحش میدهد و با نماز و روزه شوهرش مخالف است و بد اخلاق است و با معنویات شوهرش ضد است و به شوهرش دشنام میدهد و کار شوهرش هم این است که برای هدایت او به درگاه خداوند و ائمه (علیهم السلام) دعا میکند. آیا این زن مکافات دنیوی هم میبینند و آیا حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) او را هدایت میکند؟ جواب:
من فقط یک روایتی را از نبی مکرم (صلی الله علیه و آله) میخوانم تا زنانی که عرض بنده را میشنوند، بدانند که قضیه چیست. حضرت فرمود:
لو کنت آمرا أحدا أن یسجد لأحد، لأمرت النساء أن یسجدن لأزواجهن، لما جعل الله لهم علیهن من الحق.
اگر قرار بود دستور بدهم در برابر کسی سجده بشود، به زنان دستور میدادم در برابر شوهرانشان سجده کنند؛ به خاطر آن حقی که خداوند بر گردن زن، نسبت به مرد قرار داده است.
الکافی للکلینی، ج5، ص508 ـ میزان الحکمة لمحمد الریشهری، ج2، ص1184 ـ سنن أبی داود، ج1، ص475 ـ المستدرک علی الصحیحین للحاکم النیشابوری، ج2، ص187 ـ الجامع الصغیر للسیوطی، ج2، ص437 ـ کنز العمال للمتقی الهندی، ج16، ص332 ـ السنن الکبری للبیهقی، ج7، ص291
در روایت آمده است:
اگر زن، تمام عمرش را به عبادت بگذراند و تمام روزها را روزه بگیرد و در راه خدا شهید شود، ولی اگر شوهرش از او راضی نباشد، اولین زنی است که وارد آتش جهنم میشود. در روایت دیگری آمده است: اگر مردی از زنش راضی نباشد تا آن زن به خواب برود، تا صبح، ملائکه آن زن را لعن میکنند. در روایت دیگری آمده است: زنی خدمت پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) آمد و حضرت این روایت را خواند و آن زن گفت:
و لو کان ظالما؟ قال: و لو کان ظالما. حتی اگر مرد، ظالم باشد، زن باید در برابر او مطیع باشد؟ حضرت فرمود: حتی اگر ظالم باشد.
از طرف دیگر هم پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود:
إن الله لا یغضب لأحد کما یغضب للنساء و الولدان.
ای آقایانی که در حق زنان و فرزندان خود ظلم میکنید، پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود:
خداوند درباره کسی، همانند مردی که در حق زن و بچهاش ظلم میکند، غضب نمیکند.
ظلم به زن و بچه، رحمت إلهی را میبندد و غضب و خشم إلهی را بر دودمان نازل میکند.
به همه مردان و زنان توصیه میکنیم بیایند کنار مائده أهل بیت (علیهم السلام) بنشینند و ببینند وظیفه اسلامی زن و مرد چیست و بدان عمل کنند. * * * * * * * سؤال: این شبکه ظلمت (شبکه نور) 2 شبهه مطرح کردهاند که میخواستم شما جواب بدهید. 1. در مورد این آیه است: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ سوره نساء/آیه59 میگفت: مراد از أَطِیعُوا اللَّهَ کتاب خدا است و مراد از أَطِیعُوا الرَّسُولَ سنت پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) است، چون پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) 23 سال بیشتر با أمتش نبود و مراد از أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ کسانی بودند که به او کمک کردند و بعد از ایشان حکومت کردند. همچنین میگفت: 2. أبو بکر و عمر و عثمان نشستند و با هم صحبت کردند و یکی رفت وسائل گرفت برای منزل حضرت علی (علیه السلام) و یکی رفت وسائل عروسی را فراهم کرد و با هم رفتند به خواستگاری حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) برای حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) را به خانه حضرت علی (علیه السلام) بردند. آیا اینها حقیقت دارد؟ جواب: 1. إن شاء ا… به حول و قوه إلهی در برنامههای ضبط شده که در شبکه جهانی ولایت پخش خواهد شد، جواب اینها را دادهایم تا بدانند مراد از این آیات چیست؟ آیا واقعا همانطور که این آقایان شعار نادرست میدهند و جامعه را به انحراف دعوت میکنند، همینگونه است یا مراد پیامبر أکرم (صلی الله علیه و آله) از أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ، ائمه (علیهم السلام) است. آقای فخر رازی در تفسیرش با صراحت میگوید:
کلمه أَطِیعُوا در الرَّسُولَ، در کلمه أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ تکرار نشده است و این نشان میدهد أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ باید مانند رسول الله (صلی الله علیه و سلم) معصوم باشند و اگر معصوم نباشند، خُلف لازم میآید. [ پنج شنبه 94/3/7 ] [ 8:53 صبح ] [ saba ]
[ نظرات () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |